Jack Dorsey: Bitcoin on rakennettu kaikille

Jack Dorsey – sekä Twitterin että Squaren toimitusjohtaja – on aiemmin ilmoittanut olevansa Bitcoinin fani. Ei ole mikään salaisuus, että hän kunnioittaa kryptovaluutta kaikkien muiden rahoituslaitosten yläpuolella, mutta oikeudenmukaisesti hänen selityksensä ovat aina olleet melko lyhyitä eivätkä sisällä paljon tietoa.

Jack Dorsey siitä, miksi hän uskoo BTC: hen

Tänään, Dorsey – viitattuaan bitcoiniin parhaana internetvaluuttana – paljasti, miksi hänellä on niin uskoa maailman ensimmäiseen kryptovaluuttaan markkina-arvon mukaan. Äskettäisessä haastattelussa Dorsey viittasi bitcoiniin „yksimielisyyteen perustuvana“ ja „kaikkien rakentamana“.

Vaikka valuuttaa ei kirjaimellisesti rakenna jokainen planeetan elävä ihminen, näyttää siltä, ​​että Dorsey viittaa siihen tosiasiaan, että bitcoin on sen käyttäjien mahdollistama valuutta sen sijaan, että rahoitusyritykset, jotka luovuttivat sen tai pitävät sitä. Tyypillisesti pankit hallitsevat usein fiat-valuuttoja. He hallitsevat, kuinka paljon ihmisten pitäisi saada ja kuka pääsee niihin.

Alkuperäiset fiat-valuutat ovat jatkuvasti pankkien ja perinteisten rahajärjestelmien aiheita, kun taas bitcoin on suunniteltu antamaan käyttäjille vapaus näistä laitoksista. Siksi lause „kaikkien rakentama“ on todennäköisesti viittaus tähän ja ajatukseen, että jos ihmiset jatkavat bitcoinin käyttöä peruspalveluihin, kuten tavaroiden ostamiseen, se mukautuu jatkuvasti vastaamaan sitä, mitä ihmiset etsivät valuutassa.

Haastattelussa Dorsey selittää:

Internet on jokaisen yksimielisyyden ohjaama ja rakentama, ja kuka tahansa voi muuttaa sen kulkua. Bitcoinilla on samat mallit. Se rakennettiin Internetiin. Kuka tahansa, jolla on hieno idea, voi lisätä siihen.

Liikkuessaan Dorsey ilmaisi uskovansa, että maailma tarvitsee kipeästi yhtenäistä, universaalia valuuttaa, jota maat käyttävät ympäri maailmaa, ja hän uskoo, että bitcoin voisi palvella tätä tarkoitusta. Hän mainitsee:

Uskomme, että Internetissä on oltava maailmanlaajuinen kotivaluutta. Aivan kuten kaikkien pitäisi pystyä osallistumaan talouteen ja pääsemään samoihin työkaluihin ja palveluihin, niin myös kaikkien pitäisi voida osallistua kryptovaluuttoihin ja saada pääsy sen taustalla olevaan innovaatioon.

Tähän näkökulmaan liittyy ongelmia

Ongelma on kuitenkin siinä, että ajatus maailmasta käytetään yhtenäisvaluuttaa. Ajatus noudattaa sosialistisen hallituksen periaatteita, joissa kaikille – riippumatta siitä, missä he ovat – sovelletaan samoja sääntöjä ja määräyksiä ja heidän on noudatettava samoja rahoitusmalleja. Ajatus siitä, että kaikki ovat samanlaisia, ei välttämättä ole demokratian peruselementti, ja siten voidaan väittää, että Dorseyn ideat ovat yksipuolisia … ja ehkä jopa vanhentuneita.

Mutta todennäköisesti voidaan sopia siitä, että bitcoin nähdään nyt voimakkaana kokonaisuutena, jota voidaan mahdollisesti käyttää suojaamaan omaisuutensa ja suojaamaan käyttäjiä taloudelliselta inflaatiolta ja muilta ankarilta olosuhteilta.