Valg og svekkelse av amerikanske dollar vil drivstoff Bitcoin Price – konsernsjef for deVere Group

„Historien vil vise at 2020 var et breakout-år for Bitcoin,“ sa Nigel Green, administrerende direktør (CEO) i deVere Group , en finansiell rådgivende og finech-organisasjon. Analytikeren sa at Bitcoins pris vil stige, anspurt av det kommende amerikanske presidentvalget i november og den svekkende dollaren.

„Vi kan forvente at verdens største cryptocurrency vil bli ytterligere drevet resten av 2020 av det amerikanske presidentvalget og svakheten i den amerikanske dollaren, som vil tjene som høyeoktantprisdrivere ,“ sa Green og snakket med Finbold

Prisen på bitcoin har hatt om lag 60% gevinst i år (basert på dagens pris), og kommer av som en av de best uavhengige eiendelene da COVID-19- pandemien vekker usikkerhet, slik Green uttalte. Denne usikkerheten som allerede har forårsaket et to års fall i verdien av dollaren vil bli ytterligere forsterket av presidentvalget i november, finner han.

Midt i denne usikkerheten, vil investorer „hoper seg inn i eiendeler med sikker havn, spesielt de som ikke er knyttet til noe spesifikt land, for eksempel Bitcoin og gull,“ sa han. Dessuten kan BTC „potensielt slå gull fra sin mangeårige topplassering når verden blir drevet av tech-revolusjonen.“

Den kontinuerlige “ utskriften av historiske summer med helikopterpenger“ ble identifisert av Green som årsaken til dollarinflasjon og påfølgende verditap. I følge Cryptoverse-innbyggerne, som Nic Carter, medgründer og Castle Island Ventures , kan ikke tilbudet av Bitcoin Era justeres unødvendig og eliminerer dermed frykten for inflasjon slik dollaren ser i dag.

Den amerikanske dollaren er antagelig ikke den eneste fiat-valutaen som stilles for å gi drivstoff til det bullish kjøringen av bitcoin og digitale valutaer. I Tyrkia ser det ut til at en rekke borgere, konsekvent plaget med svekkende verdi i Lira, har omfavnet bitcoin som et levedyktig alternativ.

Som rapportert av Abhay Aluri, medgründer av Ryze , et investerings- og forskningsantrekk for bitcoin, har store cryptocurrency-utveksling BtcTurk hatt i år nesten 1 million påmeldinger med rundt 100 000 aktive brukere hver måned

Til tross for styrking av den tyrkiske lira mellom september 2018 og juni 2019 som svar på sentralbankaksjoner, sa forfatteren, førte de for øyeblikket registrerte lavene til at analytikere sa at den tyrkiske sentralbanken går tom for reserver for å støtte opp for Liras verdi, med uttalelse at det er „bare ett sjokk unna en krise.“

Videre OKEx CEO, Jay Hao skrev at Tyrkias økonomiske woes er drevet blant forverret forholdet til utenlandske regjeringer som USA, samt en rekke sentralbankenes tiltak for å unngå å gå tom for likviditetsreserve. Derfor oppfordrer den tyrkiske regjeringen den unge befolkningen til å studere blockchain og støtte teknologibaserte virksomheter i et forsøk på å redde økonomien uten å stole på eksterne ressurser.

Bitcoin-prisen var i skrivende stund 11 423 dollar (14:20 UTC). Verdien falt med 3% det siste døgnet og 5,5% i løpet av en uke.